Hammel Kirsten, Bedste Hundyr og interbreedvinder 2000 og 2001. Hammel Kirsten fik mindst 8 Championater og blev mange gange bedste hundyr i sin udstillingskarriere.

Vores historie er uløseligt forbundet med Hammel Limousine, hvorfra både jeg og vores dyr stammer.

Vi havde den første egen import af limousine i 1973. Af bl.a Gentiane som findes i stamtavlen på alle vores dyr.


Mine forældre har altid været meget seriøse og nok egenrådige i deres avl. Det har bla betydet at min far selv har hentet tyre i Frankrig. Men nok også at vores avlsmål er anderledes end lige det foreningen prædiker.


I 1998 flyttede Lise og jeg til Mariager og startede hermed Kjeldgaard Limousine. Vores første dyr stammede selvfølgelig fra mine forældres besætning.

 Hammel Kirsten var den første ko,der dominerede vores avl. Siden kom Hammel Nadia til og det er afkom efter disse 2 samt efter Hammels Kirstens søster, der er de bærende kræfter også iden nuværende besætning.


Et eksempel er Kjeldgaard Dolores: far er Hammel Ursus efter Hammel Olga, som har samme mor som Hammel Kirsten. Moderen Hammel Annie stammer fra samme ko linie, mens morfaren Kjeldgaard Tyr er efter Hammel Nadia. Hammel Olga er desuden mor til Hammel Calvados som vi har 4 køer efter.


Så på nogen måde bevæger vi os måske ikke så langt fra stammen. Det er det man kalder linie-avl. Vi forsøger hele tiden at fastholde og forbedre det som er vores avlsmål: store, lange køer med masser af vægt, mælk og ekstremt lange kryds.


Kjeldgaard Limousine

v/ Lise og Kirsten K. Levinsen

Hammel Rikke, Agromek 1985, tegnet af Lise Færch

 

Hammel Kirsten, Ældste Kvie,Champion,Kødkvægsskuet  Odense, 1996.